Hvalsafari


Hvalsafari på Senja

De siste årene, fra midten av desember til begynnelsen av februar, er havet utenfor Senja fylt med sild. Tusenvis av tonn med sild i havet tiltrekker seg de største dyrene på jorden til gigantiske sildemåltider. Hundrevis av spekkhoggere og knølhval hit i sildesesongen for å fråtse og spise seg opp på disse godsakene.

Du kan ikke annet enn å bli imponert over størrelsen og deres elegante bevegelser i det våte element. Noen ganger er de så nære at du kan kjenne pusten, men sildeånde er nå en gang ikke det som lukter best. Forskere sier at det ikke er er noen andre steder i verden der knølhval og spekkhuggere beiter sammen slik de gjør ved kysten av Nord-Norge. Her på Senja vil du oppleve å komme tett på hvalene, uten at det er et kaos av andre båter. En eksklusiv opplevelse med andre ord, og et minne for livet.

Sesong: Desember- feruar (avhengig av hval)
Varighet: 2-3 timer
Dager: Hver dag
Tid: Desember: på etterspørsel
Jan – Februar: 10.00
Pris: prices winter
Inkluderer: Kunnskapsrike guider, varmt drikke, varme dresser, kort presentasjon om hval, båter med opp til 12 personer

Picture gallery

whale safari

Watch the whale video taken just off the harbor in Hamn

Whale guarantee and cancellation policy

Whales are wild animals and there is therefore never any guarantee that we will see them on any given day. When we go out to look for whales we do our very best to find them and to give anyone an enjoyable experience, whether we find whales or not. Tours might be canceled on days with bad weather and for safety reasons. Trips departure every day while whales are seen in the area, and when the whales have left in February,  we continue with wildlife safari to look for other Arctic animals like eagles and seals.

See other activities

#winter


« | »