Strandryddedugnad


Strandrydde dugnad

Hamn ønsker å ha fokus på bidra til å ivareta miljøet og naturen rundt oss. Vi er få mennesker som bor her ute, og det er mye å arbeid å gjøre for å rydde alle strendene for søppel. Derfor trenger vi hjelp, og vi inviterer til dugnad på Hamn med fokus på søppelplukking og stiutbedring for mye brukte turområder her ute ved Hamn i Senja.

Vi ønsker å være føre var og gjøre nødvendige utbedringer og forsterkninger for å imøtekomme økende antall gjester som vil oppleve naturen hos oss, slik at vi reduserer den fremtidige slitasjen. Det kommer dessverre mye søppel inn  fra havet og legger seg langs fjordsidene, og som vi vanligvis ikke har kapasitet til å få plukket opp og ryddet vekk. Med et økende antall besøkende og turglade til Hamn, ser vi også at dette belaster de mest attraktive strekningene som opp mot Sukkertoppen, Nikkelverksområdet og i Hamn.

Oppgaver;

  • Rydde søppel langs fjorden fra Ballesvika til Hamn, og fra Hamn til Straumsnes
  • Rydde søppel på øyene i Bergsfjorden – lørdag 6.mai
  • Oppgradere stier fra Hamn og opp til Sukkertoppen
  • Bygge sti fra Nikkelgruva ut til Hellandsnesset

Programmet
Vi samles tirsdag 2.mai til lunsj kl 12.00. Dere få en introduksjon til Hamn i Senja, området, og vi går gjennom oppgaver for uka. Deretter besiktiger vi områdene det skal arbeides. Vi lager en plan for uka, går gjennom retningslinjer og delegerer oppgaver. Det legges opp til arbeid fra kl 09.00 til kl 16.00 såframt arbeid og vær tillater det. Det planlegges fri på torsdag 4.mai. Oppholdet avsluttes med rydding av søppel på øyene i Bergsfjorden på den nasjonale «strandryddedagen» lørdag 6.mai. Dette vil være et arrangement sammen med kommune og lokalmiljøet. Mer informasjon på www.holdnorgerent.no.

Dere vil bo på dobbeltrom i leiligheter med 4-6 personer per leilighet, eller på andre romløsninger etter avtale.

De frivillige
Vi søker 10 -12 frivillige som ønsker å bidra for en renere kystlinje og for tilrettelegging for stiutbedring.

Påmelding/søknad: Navn, alder, adresse, Mail og mobilnr, erfaring/hva du kan bidra med, datoer du kan være med/ha overnatting, evt allergier som må hensyntas sendes på mail  til: lasse@hamnisenja.no og merkes med «Dugnad2018».
Avmelding seinere enn 10 dager før må dekke 1500kr, pga at rommet kunne vært solgt til betalende gjester.

 

Kostnader
Deltakerne må betale 1500 kr for overnatting, frokost og nistepakke fra tirsdag til lørdag. Ekstra netter koster 400 kr per person per natt (inkl frokost), hvis det er ledig kapasitet. Ønsker dere middag kommer dette i tillegg, og må nevnes i mailen. Dere vil få reduserte priser også på middagsserveringene.

Kontaktperson for praktiske spørsmål rundt selve dugnaden:
Esten Skullerud, aktivitetsleder Hamn i Senja. Mail: esten@hamnisenja.no

 

#summer
#Packages


« | »